ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕΛ

Η απώλεια απόδοσης της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης μπορεί να φτάσει ακόμα και το 18% εξ αιτίας της σκόνης που κατακάθεται στην επιφάνεια των συλλεκτών. Επομένως, είναι σαφές ότι ο καθαρισμός ενός φωτοβολταϊκού πάρκου μπορεί να επιφέρει πολλαπλάσια οφέλη από το κόστος του.Ο καθαρισμός των φωτοβολταϊκών σας γίνεται με 100% απιονισμένο νερό, το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές για τα συστήματα αποθήκευσης του νερού της βροχής. Η κατανάλωση νερού είναι εξαιρετικά μικρή (0,5 λίτρα ανά πίνακα) ενώ δεν χρησιμοποιούνται καθόλου απορρυπαντικά ή άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες. Ενδεικτικά, οι ρύποι που επιδρούν στην απόδοση της λειτουργίας των ηλιακών συλλεκτών, αποτρέποντάς τους να αποδώσουν τη μέγιστη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι:   

  • Κατακάθιση σκόνης και άλλων ρύπων
  • Ακαθαρσίες πτηνών
  • Χυμοί από φρούτα και μεταφερόμενη γύρη από τα λουλούδια
  • Άλατα νερού (στις παράκτιες περιοχές)
  • Βιομηχανικά υπολείμματα
  • Άνθρακας και άλλοι ρύποι από τα διερχόμενα οχήματα


Συμβουλές για σωστό και ασφαλή καθαρισμόΟ λανθασμένος καθαρισμός των φωτοβολταϊκών σας μπορεί να προκαλέσει βλάβες μεγάλης έκτασης στα πάνελ. Δείτε εδώ ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια τους:Μη χρησιμοποιείτε πιεστικά μηχανήματα για τον καθαρισμό τουςΜη χρησιμοποιείτε ατμό ή διαβρωτικά χημικά καθαριστικάΜη χρησιμοποιείτε σκληρά εργαλεία ή επιθετικά υλικά καθαρισμού, τα οποία μπορεί να γρατζουνίσουν ή να προκαλέσουν ζημιά στην επιφάνεια των πάνελΟ σωστός καθαρισμός των πάνελ είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διασφάλιση της απόδοσης των πάνελ. Επιπλέον, ο μη καθαρισμός τους θα έχει σε βάθος χρόνου σημαντικές συνέπειες στη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα την κάθετη μείωση της απόδοσής τους.  

Συμβουλές για σωστό και ασφαλή καθαρισμό

Ο λανθασμένος καθαρισμός των φωτοβολταϊκών σας μπορεί να προκαλέσει βλάβες μεγάλης έκτασης στα πάνελ. Δείτε εδώ ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια τους:

Μη χρησιμοποιείτε πιεστικά μηχανήματα για τον καθαρισμό τους

Μη χρησιμοποιείτε ατμό ή διαβρωτικά χημικά καθαριστικά

Μη χρησιμοποιείτε σκληρά εργαλεία ή επιθετικά υλικά καθαρισμού, τα οποία μπορεί να γρατζουνίσουν ή να προκαλέσουν ζημιά στην επιφάνεια των πάνελ

Ο σωστός καθαρισμός των πάνελ είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διασφάλιση της απόδοσης των πάνελ. Επιπλέον, ο μη καθαρισμός τους θα έχει σε βάθος χρόνου σημαντικές συνέπειες στη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα την κάθετη μείωση της απόδοσής τους.  

CBS I.K.E.

Καθαρισμός Φωτοβολταϊκών  

Ελαιώνων 1, Τ.Κ. 55535, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 322 244

Kιν.: 694 77 71 732
dinis.cbs@gmail.com